miércoles, 16 de noviembre de 2011

Casos de violència infantil i FAPMI

A aquesta entrada adjuntaré diferents notícies que han aparegut a diferents diaris en els darrers anys que parlen directament de la violència infantil.

Us adjunto un link d'una notícia del diari 20 minutos que va sortir el dia 17/11/2008

http://www.20minutos.es/noticia/429410/0/maltrato/infantil/espana/

Per una banda, la primera notícia ens parla de diferents casos que han aparegut de violència infantil ocasionant la mort en els darrers anys a diferents països de la Unió Europea.

Centrat-nos en Espanya, la notícia ens diu que en els darrers últims anys (des de 2008) han mort 77 nens víctimes de maltractament i les agressions continuades dels seus pares o tutors.

Un cas molt famós, és el cas Alba, que com ja sabeu, va ser la nena que patia maltractaments per part del marit de la seva parella i que va quedar en coma provocant-li així una incapacitat absoluta.

Per altra banda, us adjunto la segona notícia que va sortir al diari Europapress el 15/09/2011 i ens diu que vuit de cada deu casos de maltractament infantil a Espanya no es detecten.

http://www.europapress.es/epsocial/noticia-ocho-cada-diez-casos-maltrato-infantil-espana-no-detectan-20090915142130.html

Això pot ser degut a que les famílies que maltracten als seus fills canvien molt de barri, i per tant, de pediatra, fent així que no hi pugui haver un seguiment proper del nen que pateix maltractaments. Això també passa quan la família té un seguiment per part d'un educador o treballador social, si aquests canvien de residència els treballador o educador també canviarà, i això dificulta la seva tasca.

Aquesta notícia hem sembla molt rellevant, ja que només llegint-la s'hauria de fer una crida a la població en general per tal d'evitar que això continuï succeint. No és normal que no es detectin 8 de 10 casos a Espanya, és més, és molt greu, ja que aquests nens i nenes encara avui dia deuen patir maltractaments i ningú es conscient ni fa res per remediar-ho.

Seguidament, contestant a la meva preocupació sobre la notícia anterior, us adjunto un link d'una pàgina web on podreu veure concretament en que consisteix la "FAPMI".

http://plataformadeinfancia.org/node/241

La FAPMI, són federacions d'Associacions per la Prevenció del Maltractament Infantil. Bàsicament, consisteix en realitzar activitats per tal que tots siguem conscients que el maltractament és pot prevenir i de quina manera fer-ho. També, realitzen activitats diversos en l'àmbit del maltractament infantil, a més de sensibilitzar a la població en general i als professionals sobre la importància de prevenir el maltractament.

Des de la fundació de FAPMI han canviat moltes coses a Espanya, en relació al maltractament infantil. S'han desenvolupat recursos i dispositius, s'han promogut investigacions i estudis, s'han definit i modificat normes i lleis, i poc a poc, es va visibilitzant una realitat difícil de mirar als ulls. Tot i així, hem de ser conscients del llarg camí que encara ens queda per recòrrer.  El maltractament a nens, nenes i adolescents segueix present en el nostre entorn, tant en les seves formes clàssiques com en altres noves de les que abans o no es tenia notícia o simplement no existien o al menys, no amb el format actual.

No hay comentarios:

Publicar un comentario